Termékek Menü

Body Geometry fit

Body Geometry Fit mérési rendszert és annak filozófiáját egy coloradói sportorvos Dr. Andy Pruitt fejlesztette ki és indította útjára hosszú évek tapasztalatai és kutatásai alapján.

Célja , hogy a kerékpáros és a kerékpár tökéletes összhangban működjön, ezzel lehetővé tegyünk egy eredményesebb, komfortosabb és egészségesebb kerékpározást!
A precíz, pontos beállításokkal igyekszünk elkerülni a  sérüléseket, illetve a korábbi sérülésekből adódó, meglévő hibák korrigálását is elérhetjük.

 Szóval személyre szabjuk a kerékpárt!

A mérési folyamat egy beszélgetéssel kezdődik, ahol feljegyezzük a célokat, sérüléseket, egyéb testi tüneteket..Ezt követi a fizikális vizsgálat, amely képet ad az izmok, izületi mozgástartományok állapotáról. Vizsgáljuk a gerinc görbületeit, a térd, boka helyzetét, a lábboltozat magasságát,valamint megmérjük az ülőgumók távolságát. Fény derülhet bizonyos asszimetriára, esetleges lábhossz különbségre, ami később korrekcióra szorul. A kerékpárt egy görgőbe állítjuk, és a további beállítások kerékpározás közben történnek. Ellenőrizzük a stopli helyzetét, működését.
Pontosan meghatározzuk a nyereg magasságát és kormánytól való távolságát. Izületi szögmérő, vízmérték segítségével ezek az adatok precízen beállíthatóak. Megvizsgáljuk az ülés pozíciót, a nyereg nagyságát. A kormány helyzete, a tekerés közbeni törzstartás szintén fontos, hogy kerékpározás közben ne fájjon a nyakunk, derekunk, ne zsibbadjon a kezünk. Ha szükség van változtatásra, egy speciális állítható kormányszár nagy segítséget jelent a helyes méret, dőlésszög beállításánál!

A folyamat utolsó állomása, amikor a pontos beállítás mellett megvizsgáljuk a kerékpározás mozdulatait. Fontos a térdek, bokák helyzete, mozgásvonala tekerés közben, hisz nem mindegy, hogy hogyan terheljük ízületeinket! 
Gondoljunk csak bele, 100 RPM esetén 1 óra alatt kb. 6000 fordulatot tesz a lábunk. A további szorzás talán már nem is szükséges... Fontos, hogy az ízületi felszínek egyenletesen terhelődjenek! A rendszer zsenialitása ebben a komplexitásban rejlik, mi szerint személyre szabva állítjuk be a kerékpárt és azt használat közben is elemezzük. A Specialized SBCU fejlesztő központjában a kerékpározás mint sport kutatásai mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpár alkatrészeinek és ruházati termékeinek fejlesztéseire is. Az egyre korszerűbb cipők, talpbetétek, kesztyűk, sisakok és ruházat, komfortosabb, kényelmesebb sportolást biztosítanak viselésük során. Munkánk eredményét egy rövid használat utáni visszahívás, tapasztalati beszélgetés zárja.

Amit hoznod kell:
-saját magad
-kerékpárod
-sport ruházat
-kerékpáros cipő!!!!!
-kb. 2,5 óra szabad idő
 
A beállításokat Vida Szilvia gyógytornász,Body Geometry fit. szakember végzi.
Telefonszám: 70/5428211
A szolgáltatás díja : 30.000 ft.
 
250000 ft-nál nagyobb értékű kerékpár esetén,a mérést ajándékba adjuk!

https://www.facebook.com/Body-Geometry-Fit-Studio-Specialized-Veszpr%C3%A9m-400245943470887/?ref=hl

Rendezés:
Nézet:
30.000 Ft
Cikkszám: 1000000956
Utolsó 1 db raktáron

Szakszerű kerékpár egyénre "szabás".

Kényelmes,fájdalom mentes kerékpározás!

Ez a Specialized Body Geometry fit!