Termékek Menü
0

Gyermek

Gyermekünk biztonságos biciklizéséért

Biciklizni a legtöbben tudnak, hiszen ezt a képességet már kisgyermekkorunkban elsajátítjuk. A tanuláshoz, és később a magabiztos kerékpározáshoz alapvető szempont az ideális gyermek bicikli megtalálása.

Melyek a fő szempontok a gyermek kerékpár vásárlásakor?

A gyerekeknek a kezdeti időkben általában a /BMX/ kerékpárok az ideálisak, mert kontrafékesek és nincs váltórendszerük.

„Mekkora méretű kerékre van szükség a magabiztos közlekedéshez?” – hangzik el gyakran a kérdés. Ez 2 és 12 éves kor között 12" és 20" /a 20” méretből már váltóval szerelt kerékpárok is elérhetőek/között változik, mivel a gyermek kerékpárok kerék mérete életkor szerint más és más.

Javasoljuk, hogy csak olyan méretű kerékpárt vegyen gyermekének, amelyen biztonsággal át tud lépni, illetve biztonságban érzi magát. A tanulási szakaszban ugyanis a biztonságérzet a legfontosabb tényező!

Gyermek kerékpárSoha ne vásároljon nagyobb méretet, mint ami az életkori testarányoknak megfelel.

Ennek az oka, hogy a nagyobb kerékpár hosszabb, ezáltal a gyermek előrébb hajol, lehajtja a fejét, így nem előre, hanem lefele néz. Nem látja az akadályokat illetve nincs egy fix pont, amihez képest egyensúlyozni tud.

Ha már megvan a kiválasztott gyermek bicikli, annyi maradt hátra, hogy a szükséges biztonsági felszereléseket beszerezzük, többek között a kesztyűt, a fejvédőt, a lámpát és a csengőt. Ezeket mind egy helyen megtalálja nálunk.

Ha valamiben nem biztos, vagy tanácstalan, kérje segítségünket, szakembereink minden kérdésükben szívesen segítenek!